OPGELET: Beste klant, door het stijgend aantal orders omwille van COVID-19 kan het zijn dat uw bestelling één tot twee werkdagen later wordt geleverd. Dit onder meer door vertragingen bij onze logistieke partners. Dank voor uw begrip.
Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
De namen Pancratius, Servatius en Bonifatius zeggen u misschien niets… maar deze drie staan alom bekend als de 'IJsheiligen'. Gezegd wordt dat het voor half mei niet verstandig is om jonge bloemen aan de aarde toe te vertrouwen. Maar na 15 mei draaien de tuincentra op volle toeren!
In 2013 was de introductie van de vederlichte potgrond ca. 50% lichter een succesverhaal.
Deze innovatie biedt een antwoord op de vraag naar praktische en gebruiksvriendelijke potgronden die niet te zwaar zijn.
Sinds enkele jaren zitten moestuinbakken en bloeiende balkons en terrassen in de lift. Voor de stedelingen is er niks leuker dan het creëren van een mini?stadstuin waar ze hun eigen groenten (paprika, kerstomaten, aardbeien…) en kruiden kunnen kweken of waar ze kunnen genieten van prachtig bloeiende planten.
Kwaliteitspotgronden van DCM zijn uitmuntende, gebruiksklare potgronden van professionele kwaliteit, geschikt voor het in- en verpotten van allerlei planten, zowel in huis als in de tuin. Deze potgronden zijn steeds samengesteld uit hoogwaardige veensoorten en extra grondstoffen.
Heb je een kleine tuin of enkel een terras? Dan zaai en kweek je mogelijks weleens je groenten in pot? Natuurlijk gebruik je voor de groenten of kruiden uit je eigen tuin het liefst een potgrond van uitmuntende kwaliteit.
De zomer is begonnen en de zon straalt volop. Moet je echter nog lang wachten alvorens je op vakantie kunt?
Door een leuke aankleding en met Mediterrane planten schep je een zuiderse sfeer en breng je zo de vakantie al op je terras.
Tuin- en plantenliefhebbers zijn steeds op zoek naar creatieve oplossingen die het aanplanten en het verpotten eenvoudig, proper en comfortabel maken. COMPO SANA® Universele Potgrond in Pot
Hallo, ik wil dit jaar een paar groenten (tomaat, pepers) in bloempot zetten door gebrek aan plaats door werken in de tuin. nu is mijn vraag of er veel verschil is in potgrond.
Dag allemaal, Ik heb potgrond nodig die niet hard wordt na meermalen begieten. Dan hoef ik de potgrond niet jaarlijks te verversen van een middelgrote plant, Aspidistra eliator.
Hoi, Als ik potgrond van het plantencenter gebruik om mijn eenjarigen in bakken te planten, dan heeft die sterk de neiging om bijeen te koeken, zodat als er water (ev. met meststof) gegeven wordt dit deels onmiddellijk via de zijwanden wegloopt naar buiten.
Zo de tijdelijke tuinkas is een feit, de eerste peperplantjes staan in de potgrondzakken. Ik klop de zakken potgrond een paar keer op de zijkant en leg ze dan neer, 3 plantjes peper, tomaat, paprika enz erin en groeien maar.
Zo de tijdelijke tuinkas is een feit, de eerste peperplantjes staan in de potgrondzakken. Ik klop de zakken potgrond een paar keer op de zijkant en leg ze dan neer, 3 plantjes peper, tomaat, paprika enz erin en groeien maar.
Nieuwe behuizing gekregen , de grootste die ik kon vinden. Er ging 50 l potgrond bij dus die kan er weer even tegen , gelukkig een pot met wieltjes er onder .
Hij deed het niet zo goed in de pot, dus in een hoekje tegels eruit gehaald en een gat gaan graven. Gele zand en heel veel puin, zoals op de volgende foto te zien is.
En de tropische Doerian, ontgroeid uit een pit uit Indonesie die ik in mediterraanse potgrond heb gezaaid in onze muurkas dd 19-04-2014, groeit gestaag door ! Wat een verrassing dat ie ontkiemt is en het zo goed volhoudt.
Op 17 juni 2018 zette ik deze advocadopitten op water met de bedoeling om er mijn eigen avocadoplantjes uit te kweken. Ik deed er meteen twee om bij uitval van een plantje nog een reseveplantje over te hebben om verder mee te experimenteren.
Stukje achtertuin en volledige zijkant zijn schoongemaakt en hebben een vers laagje potgrond en gekleurde schors gekregen. Nog wat Hakonechloa macra 'All Gold' en Imperata cylindrica 'Red Baron' bijgeplant.
Op het groendak van ons tuinhuisje in hooguit 8 cm lavapuin en wat compostgrond bloeien nu de Scilla sibirca en de Muscari. De Crocusjes zijn reeds uitgebloeid.
Aan de zijkant is het flink op de schop gegaan, het gras/mos/klaver is bijna helemaal verdwenen, alleen nog een looppad overgebleven. Gisteren ook hier een flinke laag zand/bosgrond aangebracht dus over een week of wat kunnen we hier volop aan de slag met de gekweekte planten.
Heb er vorige week een stuk tuin er bij gemaakt, nu moet om de vijver nog planten, maar ik moet het eerst uitgraven en andere grond opbrengen want ik zit hier op klei grond
Pas graszaad gezaaid en de eerst sprietjes komen al uit grond, komt er een mol langs! Langs de hele rand is nu de grond omgewoeld en een molshoop als toetje, pff!
Dahlia - een paar jaar geleden een mandje vol bollen van buurman verderop gekregen. Dus nu ieder jaar maar weer: voorjaar bollen in de grond en najaar bollen uit de grond.
Dit jaar heb ik veel rozenstruiken die veel te lange stelen hebben gekregen al heb ik ze in maart gesnoeid. Deze lijkt wel uit de grond te komen, maar de tak ligt gewoon op de grond.
Moestuin: 2de helft van maart, als de grond niet te nat is, de groentetuin plant- en zaaiklaar leggen. Vanaf dan kan het tuinieren in volle grond beginnen !
Waar die van leeft begrijp ik niet , heeft geen grond voor zijn voeten en krijgt alleen een beetje water als het regent . En toch doet hij het al jaren zo.
Het Winterkoninkje zingt zijn liedje, daarna naar de grond om materiaal te zoeken voor het nest en weer terug op deze zelfde tak voor het liedje, weer terug naar de grond enz. Zo leuk om naar deze explosie van energie te kijken!
Gisteren zag ik deze mol boven de grond kruipen en om mijn tuin wat te sparen heb ik hem toch maar een klap met de hark gegeven,ik ben er de ganse dag nie goe van geweest
Veel tuinderijen hier en ze maken er wat van, zoals hier met op de voorgrond bloeiende heide en op de achtergrond een soort Vikingschip vol mooie planten.
Campanula in volle grond al lang uitgebloeit , maar in een pot met af en toe wat mest er bij doet hij het nog aardig. Dit is wel een foto van voor het ging regenen.
Cyclamen, Latijnse naam Cyclamen Persicum, zijn krachtige knolplantjes die op droge bosgrond groeien. Ze komen in het wild voor rondom de Middellandse Zee, in bijvoorbeeld Israël, Klein-Azië en van Noord-Afrika tot Somalië.
Moestuin: vanaf begin maart als de grond niet te nat is, wordt de uitgespreide compost met de bovenste tuingrond goed vermengd! Daarna word de bovenlaag met een grelinette luchtig opgestaken.
De azalea’s die voor de winter de grond in gingen staan nu in bloei en kben heel blij dat ze bij mijn vader niet op de composthoop zijn geraakt.Nieuw leven is altijd mooi.
Er was een moment waarop hij teveel schaduw kreeg en geen bloemen meer gaf. Ik heb hem uit de pot gehaald en met de grond die er nog aan zat in een emmer gezet.
Altijd naar de grond turen is ook niet goed voor de nek - dus even stretchen, en wat hing daar zo'n 3 à 4 meter boven ons aan een stam - een wespennest - papierwesp ? ze ware 2x zo groot als wat we zo in de tuin zien.
Vermits de grond te droog en te hard is om te planten ben ik nieuwe plannen aan het maken voor het najaar. Want er is een deel van de border die ik zou willen vernieuwen
Er wonen nu drie hommels en/of solitaire bijen in mijn insectenhotel. Nog een maandje en ze worden aan het werk gezet --> bestuiven van mijn moestuintje Weet iemand wat ze aan het doen zijn: ze vullen verschillende gaatjes met grond.
Ik kan even niet op de naam komen maar ze worden bij ons veel aangeboden als kuipplant, alleen deze is ruim 3 meter hoog en breed, en staat op een verwilderd stuk grond.
Toch altijd mooi ,een kerselaar in volle bloei. Hopend dat de nieuwe buren, die het stuk grond naast ons gaan kopen,het niet te erg vinden dat hij een meter of twee overhangt .
Maar dit is nog fijner als je jeuk hebt op je kop, iets meer naar rechts graag! Op de achtergrond de Stena Line die door de Nieuwe Waterweg vaart naar zee, richting Engeland.
De nieuwe planten staan nog maar net waar ze moeten staan en Happy kan het weer niet laten.Als een slang sluipt hij rond de planten en duwt ze opzij zodat hij er kan liggen.
Ieder jaar een waar feest, en elk jaar weer groter en mooier deze japanse esdoorn. Wat mij eigenlijk wel verrast, daar onze tuin een zware kleigrond heeft die in de winter vrij nat is.
Een paar weken geleden heb ik, net als alle andere jaren, het blad van de Helleborussen tot op de grond afgeknipt. @Svoffel ik was wel wat langer bezig dan jij morgen
Het voormalig postkantoor en daarna belastingkantoor, heden een horeca gelegenheid, op de achtergrond "De Grote Kerk (Onze Lieve Vrouwe Kerk), en op de voorgrond het partyschip "Spinola".
Ik dacht dat ik mooie grote sieruien in mijn tuin had, maar deze waren enorm en zo mooi tegen deze achtergrond in de Oud Hollandse tuin in het Clingedaelse bos!
Twee jaar terug verhuisden we de planten uit de potten naar de volle grond. Blijkbaar zijn er nog wat wortels blijven steken want dit plantje groeit terug.
Onze water bron voor de vogels een pilaar en een zinken teil in de grond een klein bronnetje en je heb er jaren plezier van, dus ook de vogels en vergeet niet het klateren van het water die geeft een heerlijke rust
De laatste spoorbiels (met dank aan Mien Ruys) uit de grond verwijderd. De balk is niet te tillen en dus maar een rustbankje van gemaakt in een uithoek van de tuin.
Dit jaar zijn de kattensnorren minimaal. Maar de hortensia heeft twee hele grote bloemen die op de grond liggen straks even in een vaas te drogen zetten.
Gisteren de aangetaste buxushaag door buxusmot aan mijn kant willen verwijderen met een schup, maar geen beweging in te krijgen onwille van dolomiet. Dan maar met de heggenschaar alles tegen de grond gesnoeid.
Toen ik 10 jaar geleden de beukenhaag plantte zat er een frutselig plantje tussen. Dat heb ik toen tegen de kas aan in de grond gepland met dit resultaat.
Vandaag 3 maart 2021 Sem begint mooi uit te lopen. De uitlopers in de grond worden altijd verwijderd en met goede snoei wordt de struik in toom gehouden.
Heerlijk plaatje zo, hier doe je het voor, he! De garage op de achtergrond wordt ook steeds mooier, nog een paar dagen klussen en ik heb een prachtige garage / studio
Elk jaar geniet ik weer van de Echiveria,'s winters zet ik hem in de kas,en in het voorjaar haal ik hem uit zijn pot,verwijder de dorre bladeren en krijgt hij nieuwe grond,en als dank,zie het resultaat.
De renovatie: we hadden extra grond nodig en konden dat halen op een bouwwerk van de gemeente; het laden door de werklui was heel wat gemakkelijker dan het lossen door ons.
Even vooropgezet dat dit niet in onze tuin is, maar in de tuin van mijn beste vriendin, wil ik dit prachtig plaatje graag hier delen. De Cornus Causa, op de voorgrond de Lavendula 'dwarf blue'
Een zijtak van de "Mark", met op de achtergrond "Het Kasteel van Breda" in 1353 verbouwd tot Kasteel door Jan van Polanen. De beroemste bewoner was Willem van Oranje.
Dit sukkelaartje was juist tegen onze ramen gevlogen en lag bewusteloos op de grond maar na een tijdje kwam hij er terug door. Nu vliegt hij weer vrolijk in de tuin rond samen met zijn partner.
Allium 'Ambassador' 31 januari 2015 Gisteravond eerst nog een regenbuitje op hun kop gehad en nu is de grond rondom hard van de vorst. Nou dan krijg je wel rode neusjes!
Ons nieuw tuinpad , laten aanleggen maar de grondwerken zijn voor ons(al mee bezig). Denk er nog aan om misschien een rozenboog te plaatsen in het begin van het pad.
We zijn bezig met de grasmat weg te doen waar de struiken, vijver en bloemenweide komen. vrijdag 21 april gaan we 50 struiken gaan halen bij ecoflora in halle.
In onze tuin - deze viezerikkken schijnen meer en meer voor te komen in BE/NL - Inktviszwam - al veel weggedaan eerder deze herfst, nu staan er weer zo'n 4 of 6 .
Langs de zandweg vlak bij ons huis komen de narcissen alweer te voorschijn. Deze zijn ooit in de grond gezet door de buurman die er zelf al lang niet meer is, maar elk jaar worden we weer aan hem herinnerd dankzij deze mooie bloemen!
We hadden méér dan genoeg van deze veel te grote heester voor de plek waar die stond en hebben hem vorig jaar tot op de grond afgezaagd, maar vergeten hem te rooien. Nu staat die weer mooi klein te wezen en mag hij voorlopig weer eventjes blijven.
Vandaag in de rozentuin de rozen gesnoeid, morgen nog de twee klimrozen bij de entree en de drie die voor de achtergrond zorgen. En opruimen hoort er ook nog bij.
Gisteren alle bladeren die aan de voordeur lagen in de potten gepropt en m'n andere er terug bovenop,zodat ze niet terug wegwaaien.Heb zo elk jaar verse bladgrond.
Een "regen van eikels uit de grote eik naast ons huis zorgt momenteel voor aardig wat werk. Om te voorkomen dat ze zich vastbijten in de grond is het dagelijks opruimen geblazen.
Bak op noord met die prachtige rode Rhodo, Heuchera en het Kiespijn boompje (hierop niet te zien)(of misschien toch: het sprietje rechts achter in het nog lege vakje) Wel is te zien hoe moeilijk het hier is foto's te maken zonder storende achtergrond, sinds buurman n raam in zn schutting hakte.
Als takje van 20cm door iemand meegenomen uit Bulgarije. Takje in de grond gezet, glazen pot erover tot je uitlopers ziet en nu na een aantal jaar een prachtige rozenstruik.
Ik werk als chef-kok en de zaadjes bewaard van de paprika's ik ze afgespoeld en daarna laten drogen op een krant en daarna gezaaid in zaai en stekgrond dit gaat dus prima dus geen zaadjes meer weggooien
Foto uit de krant " Het laatste nieuws " regio Dender van 08/04/2015. De titel " Mooi weer lokt volkstuinders naar buiten " Met op de achtergrond mijn tuintje met de aardbeitoren.
April. Altijd ergernis over die onnatuurlijke kleur kas-doek van de buurman maar hier istie nu eens wel mooi als achtergrondje voor de haastige Clematis.
Tuinwerken afbeelding 7 - 2016 - voorlopig resultaat van 50 vrachtwagens aangevoerde grond, hier zie je de terrassen. Verdere aanvulling moet er nog langs de rechterkant geschieden.
Nu het weer wat koeler is moet ik maar eens beginnen met deze plantjes te planten. De plantjes in de rechter bak heb ik gekocht bij Vivara, die moeten in de grond.
Enkele maandan geleden had ik op deze plaats abrikozen-pitten in de grond gestoken(in de serre) En kijk wat er nu staat;? Kent er iemand de naam van deze zwammen?
Vandaag is de kelk aan ons voorbij gegaan, op een andere dag gaat ie misschien boven onze kop, en liggen al m'n Pinussen omver - had deze in de gaten deze morgen, lijkt me niet zomaar een wolkje dat effe snel opstijgt.
Aralia californica, een giga plant; komt in maart met rode neuzen boven de grond en is vier weken later al een meter hoog; in de loop van de zomer verbloeien de bloemen naar een mooie aubergine kleur; dit is een geweldige bijenplant.
Appels ze zijn eetbaar en geschikt voor appeltaart en appelmoes het is een midi boom stam is 1m hoog en hij heeft 5 takken die vanwege de zwaarte van de appels opgebonden zijn anders hangen de appels op de grond
Van de week toch maar weer een Choisya ternata 'Brica' gekocht. Zolang in de pot gezet omdat ik hem in het zicht wil hebben en nog geen plaats weet in de tuin.
Na de schutting gezet te hebben zijn nu ook vandaag de betonnen banden in de grond gegaan en een stukje gras en wortels weggehaald. Nu nog de zakken tuinaarde toevoegen.
Het is elk jaar een feestje als deze clematis gaat bloeien. Dit voorjaar heb ik hem helemaal tot de grond teruggesnoeid omdat hij nogal verwilderd was en onderin niet veel bloei meer zat.
Mijn \"dode\" Phloxen eerst een 30 cm van de grond volledig weggesnoeid. Nu zit er volop nieuw leven in beide en komt er al een bloemetje terug piepen.
Ik heb deze week Irissen die een tijdje geleden uit de grond zijn gehaald gekuist, nu heb ik hopen kleinere bollen liggen. kan iemand me zeggen wanneer ik de oude en jonge bollen kan terug planten?
Nog een afbeelding gemaakt op 23 mei 2011 bij het vogelvoederhokje, Solan komt even kijken, er moest nog eens het een en ander op de grond zijn beland.
Voorraadje bladeren voor de aanmaak van bladgrond - heb vorig jaar de methode "tuinadvies" gevolgd (in zwarte zakken) maar dat gaf na de herfst en winter niet echt veel resultaat .
Hoe kunnen we dit noemen. We zien de grote kerstversiering op een huis aan de overkant, met op de achtergrond het affakkelen van iets op het chemieterrein.
Gezien deze planten bijna tot de grond beschadigd waren met de laatste nachtvorst, heb ik ineens er maar van geprofiteerd om ze nog te verplanten. En nu ineens .
De hele rand van de schuur zit vol met jonge musjes. Ze zitten te wachten op hun ouders die op de grond aan het foerageren zijn om de bekjes weer te vullen.
Hij deed het niet goed in zijn sierpotje, uitgeplant in de volle grond en nu een prachtig exemplaar met zijscheut. De Hosta's in potten heb ik al naar de overwinter plek gereden die zijn al flink aan het afsterven.
De seringenboompjes staan er niet meer, zijn binnen 1 jaar alle 3 stukgegaan,spijtig genoeg en weet niet waarom. En de azalea zit in de grond, tussen de vinca.
Weer eens een soft focus geprobeerd , weer al een hele tijd geleden , komt dit keer redelijk uit met een rustige achtergrond . Ter info , je kunt dit doen met een speciaal filter op de lens of zoals in dit geval met een heel dun laagje vaseline op de lens aan te brengen .
Hazenpootje (Coprinopsis lagopus): dit zwammetje dankt zijn naam aan zijn verschijning in jonge toestand. Wanneer de steel nog niet te zien is, steekt er enkel een donzig hoedje boven de grond uit.
Holenduif , Hij is kleiner dan de bos of houtduif en heeft de witte ring niet om de nek , hij broed in een hol onder de grond , meestal verlaten konijnenpijpen .Zijn biotoop is dan ook meestal de duinen en de heidevelden .
Swimmingpool by night (augustus 2020): heel waterpas was de ondergrond niet, het scheelde toch een centimeter of 5, maar na de afgelopen jaren was dit een echte overwinning!
Ken de naam van dit charmante bloempje niet. Heb hem gekregen uit de tuin van de buren waar hij prachtig lichtblauw bloeit en hier bloeit hij toch niet wit zeker.
Mijn petunia's zet ik op een omgekeerde grote emmer om de uitgebloeide bloempjes eruit te knippen Ze kunnen niet meer op de grond staan vanwege hun omvang en ik hoef ook niet zo diep te bukken De tegels zijn 50 x 50 cm dus daar kun je ongeveer het formaat aan afmeten .
1-jarige Ridderspoor tegen een achtergrond van rood/groen blad van Leucothoe axillaris 'Zeblid' ('Scarletta') - Druifheide - deze staat al mooi te wezen onder een rood nog te worden Acer voor de herfst/winter !
Drie weken geleden narcissen tevoorschijn gehaald en in een pot met grond buiten gezet en nu komen er al groene puntjes tevoorschijn. Ik heb nog nooit bloembollen van een vorig jaar bewaard, dus extra leuk dat het werkt!
Hier en daar een rode pluim bijgestoken van Pennisetum setaceum 'Rubrum' - dat oogt direct wat tropischer ( 't gedacht telt hé) - maar veel valt er nog niet mee te poetsen, want slechts hier en daar een pluimpie - volgend jaar gaan ze de grond in en dan hebben we 4 grote pollen - zo is het plan althans.
De beschermende constructie voor de grote Agave American in volle grond zal hopelijk ook dit jaar weer voldoende zijn om heelhuids het vriesseizoen door te komen, veel stro maar geen extra gloeilamp dit jaar.
Dichtje week 41 Veerkracht. Zachtjes zuigt de grond aan mijn laarzen de afdruk van de voetstap glanst even op het bladerdek de aarde vangt de regen op en slurpt zich vol.
Bananenplant. Deze bananen groeien naar omhoog omdat deze het vocht uit de lucht opnemen doordat de grond kurkdroog is, Tenerife kent geen natuurlijke riviertjes of stroompjes.
Sneeuwklokjes met op de achtergrond een van de eerste zaailingen van de Helleborus die in bloei staan. Zo leuk, op verschillende plaatsen staan er nu zaailingen in bloei.
Gisteren voor het eerst met een kleine drietand tussen de planten de grond wat losgemaakt. Heb er nu een zwiepende hoed tussen gezet, maar dat was wel te laat.
Deze irissen heb ik twee jaar geleden uitgeplant als zaailingen en nu zijn het stevige grote planten geworden. Ze staan momenteel op springen om te bloeien.
We zijn onze wandeling gestart op Goerree Overvlakkee en rondgelopen in het gebied rond Stellendam en Ouddorp. Goeree-Overflakkee is een eiland en gemeente in het zuidwesten van de Nederlandse provincie Zuid-Holland.
Stekken van Buxus - het belang van de voorbereiding zie je hier. Links rij - gewoon takjes in de grond rap-rap Midden - 5 cm de onderste blaadjes van de takjes afgedaan - gaat al wat beter Rechts - beste resultaat, maar ook meeste werk, is als je de takjes van de blaadjes ontdoet en de takjes schraapt met een mesje (bvb zoals je wortels schraapt) tot op het hout, dus alle schors eraf.
Bosanemoontje komen nu bij honderden in bloei. Raar hé, 's winters en na de bloei vind je boven en in de grond bijna niks hiervan, enkel fijne draadwortels bijna niet te herkennen.
De korenbloemen die je ziet is de stengels boven de petunia komen (omgeregend) uit de bak ernaast. Ik laat ze voorlopig hangen (een deel hang ook tegen de grond), want ze komen mooi uit.
Zo die is gepimpt en hangt nu weer te wachten op een nieuwe bewoner ("het" loopt hier wel rond als een nomade maar hopelijk wordt "het" nu wat sedentair) .
Mozaïek eindelijk afgemaakt. Ik had geen goede kleur tegeltjes voor de achtergrond, aan de onderkant, deze heb ik uiteindelijk gevonden in Portugal, niet helemaal de kleur die ik wilde maar kwam er het dichtst bij.
Mijn zithoek kwam steeds hoger te liggen van al mijn snipperwerk. De toplaag er af en toen een mooie laag grond weggeschept en in de kuilen van mijn verwijderde planten gegooid.
Een hoekje bij de vijver met: Hemerocallis "Princess Blue Eyes" gecombineerd met Veronica virginica "Fascination" en links op de achtergrond Astilbe taquetii "Purpurlanze".
Op enkele plaatsen in de tuin hebben we bodembedekkers toegepast; het scheelt een heleboel wieden in de zomer; hier een strook tussen coniferenhaag en pad van Asarum europeum; vroeg in het voorjaar scheren we het vlak boven de grond af.
De thalictrum zien uit de grond komen reeds een tijdje geleden, zien groter worden, van vorm en kleur zien veranderen, en we zijn nog lang niet aan de eigenlijke bloei, de bestuiving en het uitzaaien - mensen dat is een wonder !
Helenium 'Moerheim beauty', detail, bloeit hier al voor de 2de maal. Na de hittegolf heb ik alle kopjes eruitgehaald, nu bloeien ze opnieuw, eens uitgeloeid mogen ze blijven staan tot februari.
In de tuin komen al sinds jaar en dag katten op bezoek, en vinden het bloembollenperk bij uitstek geschikt om hun behoeften te doen. Totaal geen probleem, maar het steeds opnieuw in de grond moeten stoppen van de naar de oppervlakte gewerkte bollen is nu verleden tijd.
Phlox zat binnen een paar dagen vol meeldauw , gisteren alles eruit gehaald en op een andere plek gezet . Had nu gelijk een prachtig plekje voor deze plant , grond flink diep losgemaakt en eerst potscherven en fijn grind in het plantgat gedaan .
Kleintjes steken de kop op en zuchten -oef we zijn er eindelijk - ze halen fris adem, want zo onder de grond is maar niks als erboven zoveel te zien is. Rondom blaadjes van de bosanemoon.
Vandaag eerste begin gemaakt om dit stukje tuin eindelijk om te toveren in een groene oase ,nieuwe schuttingen erin ,bamboematten er tegenaan extra grond in de border en dan nog zo'n 50 planten erin waaronder bamboe,japanse esdoorn ,clematis,lelie's ,phloxen etc. .
Afgelopen weekend heb ik de moestuin helemaal winterklaar gemaakt. Alle plantvakken zijn ingezaaid met winterrogge (groenbemester) om onkruid tegen te gaan en ter verbetering van de grond.
Op herhaling maar ik ben blij dat oorspronkelijk door mij bedoelde waterloopje van mijn mini Heemtuin weer mooi uitkomt zo. Al is het beetje jammer dat we het tweede vijvertje niet lager konden krijgen vanwege grondwaterdruk.
"OLD ENOUGH (62) TO KNOW BETTER, YOUNG ENOUGH TO DO IT ANYWAY" in plaats van verhuizen naar een kleiner huis met kleinere tuin, zijn wij net verhuisd naar een wel kleiner huis, maar wel met bijna 8000 m2 grond! (ca.
Ivoorzweefvlieg (Volucella pellucens) Deze zweefvlieg is een bestuiver van hoofdzakelijk witte schermbloemen en bloemen van de braam. Ze overwinteren in de grond.
Een Botvink (elke vink?) foerageert op de grond - soms proberen ze wel eens in het voederhuisje op staander te komen, zoals de mezen, maar het lukt hen echt niet goed (en/of ze vinden het echt niet leuk) De vink peuzelt de zonnebloempitten ook niet op tussen de pootjes houdend, maar door wrijven en wringen en kraken en draaien enkel met de bek krijgen ze het wel open.
Vandaag de meeste bloemen naar de achtertuin gedaan.Alle Alstroemia's en Echinacea's die in potten staan onder de tafel aan de Bamboe gezet,kan daar vliesdoek voor hangen.
Omdat er achter de haag geen gras groeide, knutselde ik vorig jaar deze loopbrug in elkaar. De middelste planken buigen een beetje mee door wat het allemaal extra spannend maakt.
Cortusa caucasica Vormt brede rozetten met zacht behaard diep gelobd blad. De harige stengels zijn bezet met losse trosjes van vijftallige klokvormige bloemen.
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina